syita_lainana_ottamiseen

Syitä lainan ottamiseen

Mitä rahalaina oikein on? Kysymys saattaa tuntua hassulta, sillä kaikkihan tietävät mitä rahalaina on. Yksinkertaisimmillaan tämän voi selittää siten, että saat rahalainan sovituksi ajaksi ja vastineeksi siitä, maksat lainan takaisin erissä, minkä pääomaan on laskettu korkoa ja kuluja. Lainaa voi tarvita, esimerkiksi uuden auton ostamista varten, kodin remonttia tai matkaa varten. 

Artikkelin sisältö: 
•    Mitä laina on
•    Lainat kulujen vähentämiseksi
•    Lainaa ostovoiman lisäämiseksi

Monilla voi olla useita lainoja eri pankeilta. Monilla pankeilla poikkeaa toisistaan käytännöt, kuten hinnasto, kriteerit lainan saamiselle sekä yleiset ehdot ja lainanhoitokulut. Jos sinulla on useampi laina eri pankeista tai rahalaitoksista voi tästä koitua tarpeettomia lisäkustannuksia korkojen ja kulujen sekä mahdollisten käsittelymaksujen muodossa.
Lainoja yhdistämällä tai kokonaan maksamalla pois on hyvä tapa saada yleiskatsaus laina- ja kulutustilanteeseesi ja saada menosi tasapainoon. Aina, jos mahdollista, kannattaa yhdistää useammat lainat yhdeksi lainaksi.

Lainat kulujen vähentämiseksi

Tämä liittyy suoraan edelliseen kohtaan, jos yhdistät lainat yhdeksi. Näin yleensä vähennät lainojen kokonaiskustannuksia, mikä voi olla pidemmällä ajalla kannattavampaa. Lainan ottaminen voi olla kannattavaa myös toisen lainan maksuun, jos lasket, että uuden lainan kokonaiskustannus koroissa ja kuluissa on pienempi kuin toisella.

Lainaa ostovoiman lisäämiseksi

Tätä monet ajattelevat puhuessaan lainoista, eli ostovoiman lisäämistä. Lainalla ostovoiman lisäämistä pyritään keräämään pääomaa esimerkiksi toisen lainan maksamiseen, auton tai kodin remonttiin tai jopa oman asunnon ostamiseen. Tähän saatat joskus tarvita lainaa, että voit lisätä omaa ostovoimaasi. Mieti tarkkaan, mihin tarkoitukseen todellisuudessa lainaa tarvitset ja miten tämä vaikuttaa mahdollisesti menoihisi. Kannattaa aina vertailla eri lainatyyppejä ja valita omaan talouteen realistisesti sopiva laina.

Yhteenveto

Jos haluamme sinun saavan jotain irti tästä tekstistä on, että mietit tarkkaan lainan tarkoitusta ja huomioit mahdolliset kustannukset mitä lainasta voi koitua. Lainasta voi olla apua monella eri tapaa, mutta mieti tarkkaan sinulle sopivaa ja pitkäaikaisesti hyvää ratkaisua omassa taloudessasi mihin käytät lainan.